Warm weer op komst

Door VisserFourage | Op Dinsdag 23 juni 2020 | In Uncategorized, Veehouderij

Voor komende week zijn tropische temperaturen voorspeld. Hoge temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, veroorzaken hittestress bij uw (melk)vee. Graag geven wij hierbij enkele tips om uw dieren hier zo goed als mogelijk doorheen te loodsen:

– Zorg voor voldoende ventilatie in de stal. Plaats zo mogelijk (extra) ventilatoren.
– Bij toepassing van weidegang, dieren ‘s nachts weiden en overdag op stallen.
– Zorg voor voldoende aanbod van vers en schoon drinkwater.

Op het gebied van voeding hebben we ook nog enkele aanbevelingen:
– Verhoog het aantal keren (ruw)voerverstrekking op een dag om voldoende
voeropname te stimuleren.
– Houd rekening met het feit dat een combinatie van warm en vochtig weer leidt tot het sneller bederven van voer. Houd daarom de temperatuur van het gevoerde mengsel en het aandeel restvoer goed in de gaten. Daarnaast kan eventueel een broeiremmer, zoals Kaliumsorbaat, toegevoegd worden aan het ruwvoer. De dosering hiervan is 100 gr./koe/dag.
– Verhoging van de energievoorziening met gemakkelijk verteerbare koolhydraten, eventueel door verhoging van krachtvoergift.
– Voeg Rupromin Balance of Natriumbicarbonaat toe aan het voer om pensverzuring door hittestress te voorkomen. Daarnaast blijft met Natriumbicarbonaat de Elektrolytenbalans beter op peil, waardoor een koe beter zijn warmte kwijt kan. De dosering van Rupromin Balance is 100-150 gr./koe/dag. De dosering van Natriumbicarbonaat is 150-200 gr./koe/dag.

 

hittestress

 

 

 

 

 

Neem contact op

Adresgegevens

Mounebuorren 35
9132 EJ ENGWIERUM
Tel. 0511 40 82 61
E-mail: info@visserfourage.nl