Grondstoffenmarkt

Door VisserFourage | Op Woensdag 25 november 2020 | In Akkerbouw, Uncategorized, Veehouderij

De grondstoffenmarkt voor diervoeders is de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. China begint de eigen productie van varkensvlees weer op te pakken en gaat hiervoor fors meer grondstoffen importeren. Aan de andere kant is de vraag naar ethanol, als bijmenging in biodiesel, veel minder doordat er veel minder wordt gereisd. Voor de ethanolproductie wordt voornamelijk mais gebruikt.

Toch is door lagere opbrengsten en logistieke problemen de maisprijs de afgelopen maanden opgelopen. Het aanbod van tarwe en gerst is ook lager en hiermee zijn deze eveneens duurder geworden. Door de Corona draaien bierbrouwerijen minder volumes, maar het beperkte aanbod van gerst blijkt groter te zijn dan de verminderde afzet via het bierkanaal!

Hiernaast verhogen een vertraagde inzaai in Zuid Amerika en lagere opbrengsten in de Verenigde Staten de Soja prijs. Soja is de trendsetter voor de prijzen van eiwitrijke grondstoffen. Het is erg moeilijk om te voorspellen wat de prijsontwikkeling van grondstoffen de komende maanden zal zijn.

Door onze gunstige inkoopposities kunnen wij de prijsstijgingen van onze voeders trager laten verlopen dan de dagprijsniveaus aangeven.

Het benutten van eigen ruwvoer en met name eiwit van eigen bedrijf is hiermee deze winter extra aantrekkelijk.